Buurtspelers

Opgroeien zonder zorgen


Opgroeien in armoede heeft een grote impact op de ontwikkelingskansen van kinderen. Ze hebben later minder kansen op de arbeidsmarkt, lopen een groter risico om zelf arme ouders te worden, kunnen hun talenten niet ontplooien en lopen cruciale ontwikkelingskansen mis.

In Turnhout groeit maar liefst 26,8% van de kinderen op in armoede. Om hen en hun ouders alle kansen te bieden, starten we vanaf januari een nieuwe deelwerking op: 'Buurtspelers'.

Via deze pleintjeswerking in verschillende kwetsbare buurten in Turnhout gaan we actief op zoek naar gezinnen die leven in armoede. Via een veilige speel- en leeromgeving bieden we extra ontwikkelingskansen aan de kinderen. Samen met de ouders gaan we op zoek naar structurele oplossingen voor de problemen waarmee ze geconfronteerd worden. Want kinderarmoede aanpakken vraagt om een structurele aanpak op alle levensdomeinen; betaalbare en kwalitatieve huisvesting, gelijke onderwijskansen, betaalbare kinderopvang, kansen op een passende tewerkstelling, toegang tot gezondheidszorg,...

Wil je graag meer weten over dit initiatief of heb je zin om als vrijwilliger mee te werken aan dit project? Neem dan zeker contact met ons op.

Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van De Warmste Week.

T'ANtWOORD vzw - Otterstraat 114 - 2300 Turnhout - Tel. 014/43 65 16 - GSM 0468 000 272 - E-mail: