Praatgroep Uilenspiegel

Lotgenoten contact voor mensen met een psychische aandoening

Lotgenoten contact voor mensen met een psychische aandoening
Sinds 1 ½ jaar, op de derde donderdag van de maand om 19 uur, organiseren wij een praatgroep bijeenkomst voor mensen met een psychische aandoening in de ontmoetingsruimte van 'T ANtWOORD. Deze praatgroep wordt georganiseerd in samenwerking met vzw Uilenspiegel, een organisatie voor en door mensen met een psychische aandoening.

Rond psychische aandoeningen heerst een stigma en zijn daarnaast ook vaak onbegrijpelijk, voor degene die het overkomt en voor anderen. In de praatgroep kan vrijuit gepraat worden zonder dat er sprake is van vooroordelen en met de bedoeling om steunend te zijn. Er wordt niet alleen gepraat over problemen, maar ook over onderwerpen, die voor een ieder belangrijk zijn in het leven. Er wordt onder andere gepraat rond thema's en teksten. Een belangrijke afspraak is dat wat op de bijeenkomst wordt besproken op de bijeenkomst blijft.

Wil je meer weten, contacteer dan iemand van de trekkersgroep, of kom eens langs om vrijblijvend kennis te maken.

Apart van de praatgroep bijeenkomsten wordt op donderdag 14 juni om 19 uur, een presentatie georganiseerd en gegeven door ervaringsdeskundige Bart Buyens over
" Herstel van een psychische aandoening ". Herstel betekent niet dat je de oude wordt,
of geneest, maar is erop gericht om zo optimaal mogelijk aan het leven deel te nemen. Een mens is natuurlijk meer dan alleen een psychisch probleem, maar bovenal iemand met wensen, mogelijkheden, talenten en krachten om te willen deelnemen aan het leven.
Deze presentatie is bedoeld voor iedereen die interesse heeft.

Namens de trekkersgroep, allemaal lid van vzw Uilenspiegel :

Rita, Vera, Mario, Catja en Ruud

T'ANtWOORD vzw - Otterstraat 114 - 2300 Turnhout - Tel. 014/43 65 16 - E-mail: